10.10.2020

Puszyste muffinki z dynią.

 Smakowite, pachnące babeczki z dodatkiem sezonowej dyni. Zapraszam do wykonania!

SKŁADNIKI (ok. 22 sztuki):
składniki suche
- 2 szklanki mąki pszennej tortowej
- 2/3 szklanki cukru 
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka przyprawy korzennej lub cynamonu
- szczypta soli

składniki mokre
- 3 jajka
- 2/3 szklanki oleju
- 2 szklanki musu z dyni*

* dynię kroję na mniejsze części, posypuję cynamonem, duszę na wolnym ogniu do miękkości, a następnie blenduję na gładką masę.

W jednym naczyniu łączę wszystkie suche składniki, w drugim mokre. Następnie wszystko mieszam ze sobą i ciasto przekładam do foremek na muffinki. Piekę ok. 30 minut w temp. 175'C (grzałki góra/dół).


SMACZNEGO! :-)

* * * 
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)


3 komentarze:

Zapraszam serdecznie do polubienia fanpage https://www.facebook.com/WielopokoleniowoTrzy/
oraz do obserwacji na Instagramie (https://www.instagram.com/wielopokoleniowo/)!