12.09.2017

Muffinki z brzoskwiniami


Muffinki z dodatkiem świeżych, zerwanych prosto z drzew brzoskwiń idealnie smakują do ciepłej kawy czy filiżanki herbaty ;-)

Muffinki z brzoskwiniami



Składniki :
2 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru trzcinowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
1/2 opakowania cukru cynamonowego
szczypta soli
2 jajka
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mleka
1 szklanka drobno pokrojonych świeżych brzoskwiń

Połączyć ze sobą wszystkie suche składniki. W drugim naczyniu wymieszać jajka z mlekiem i olejem, dodać brzoskwinie. Suche składniki połączyć z mokrymi.
Ciasto wlać do foremek, piec w piekarniku nagrzanym do ok. 190 'C (grzałki góra-dół), piec  około 25-30 minut.

Muffinki z brzoskwiniami

SMACZNEGO! :-)

Muffinki z brzoskwiniami


* * * 

Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam polubić Wielopokoleniowo na facebook'u 
- będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)

10 komentarzy:

  1. Ostatnie jakie robiłam z Twojego przepisu wyszły fajnie, a że lubię brzoskwinie to i tym razem skorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie uwierzysz, ale wczoraj robiłam muffinki .... z malinami:-) Dostałam od sąsiadów dojrzałe maliny, więc napiekłam dla rodziny muffinek. Znikły szybko. Z brzoskwiniami jeszcze nie próbowałam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajne muffinki.
    Ależ Ty masz ciekawe pomysły zawsze!
    Nie brakuje tu inspiracji.
    Wszystko zawsze bardzo apetyczne.
    Podoba mi się! :) Zjem chętnie jedną.
    Miłego dnia!
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam. Lubie ciasta z brzoskwiniami :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Muffinki są przepyszne chyba w towarzystwie każdych owoców - więc długo mnie namawiać nie musisz :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam serdecznie do polubienia fanpage https://www.facebook.com/WielopokoleniowoTrzy/
oraz do obserwacji na Instagramie (https://www.instagram.com/wielopokoleniowo/)!