10.07.2017

Arbuzada - napój z arbuza, wersja dla dorosłych

Świetny na gorące dni, ale nie tylko. Idealny, kiedy chcemy sięgnąć po coś z delikatnymi procentami, kiedy zależy nam, aby efekt ten był na prawdę subtelny, ale mimo wszystko wyczuwalny ;-)

napoj z arbuza

Dla młodszych przygotować możemy typową arbuzadę, o której pisałam jakiś czas temu. Starsi natomiast mogą delektować się swoim arbuzowym radlerem ;-)

SKŁADNIKI:
- 1/2 dojrzałego arbuza (wystarczy na kilka porcji)
- sok z cytryny (można pominąć)
- ulubione piwo

Arbuza obieram, kroję na kawałki, dokładnie blenderuję. Całość przelewam przez sito, aby pozbyć się łupek i pestek. Do 1/3 naczynia wlewam schłodzone piwo, dodaję 1 łyżkę syropu z kwiatów bzu, uzupełniam sokiem z arbuza. Pyszny, orzeźwiający napój gotowy ;-)

napoj z arbuza

SMACZNEGO! :-)

napoj z arbuza

* * * 
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-) Zachęcam również do obserwacji Wielopokoleniowo na Instagramie  - dodaję tam na prawdę rozmaite fotki ;-)

8 komentarzy:

  1. Jako, że lubię piwa smakowe ta wersja tez by mi smakowała :) Bardzo fajny pomysl!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaki letni, wakacyjne smaki.
    Robi wrażenie ta arbuzada:) Naprawdę uwielbiam takie pyszności.
    Super sprawa. Przetestowałabym.
    Pozdrawiam cieplutko, poniedziałkowo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. No nie wiem czy zdecyduję się profanować piwo;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysł na arbuza :) Nie przepadam jednak za piwem, zastanawiam się czy mogłabym zamienić na prosecco?

    OdpowiedzUsuń
  5. Smacznie. Z piwem może być smacznie

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak zakończę kp ;). To się na 100% skuszę brawo za pomysł :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam serdecznie do polubienia fanpage https://www.facebook.com/WielopokoleniowoTrzy/
oraz do obserwacji na Instagramie (https://www.instagram.com/wielopokoleniowo/)!