Szybkie w wykonaniu puszyste chlebki jogurtowe - wyjątkowo smaczne i aromatyczne!
SKŁADNIKI:
- 1 kubeczek jogurtu naturalnego (180 gr)
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- świeże zioła: bazylia, oregano, mięta
W naczyniu łączę ze sobą mąkę, jogurt, sól i proszek do pieczenia. Jeśli mąki jest za mało, dosypuję do momentu, aż powstanie luźna, nie za bardzo zbita kula.
Dzielę ją na dwie części, każdą z nich delikatnie rozwałkowuję i posypuję ziołami. Jeszcze raz wałkuję, aby zioła delikatnie wtopiły się w ciasto.
Umieszczam w piekarniku rozgrzanym do 220'C (grzałki góra/dół) i piekę ok. 10 - 12 minut.
Pyszne i pachnące chlebki gotowe! :-)
Chlebki jogurtowe bez drożdży |
SMACZNEGO! :-)
Chlebki jogurtowe bez drożdży |
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam polubić Wielopokoleniowo na facebook'u
- będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)
Pysznie, robiłam niedawno podobne, ale z mąki orkiszowej. :)
OdpowiedzUsuńWyglądają super :)
OdpowiedzUsuńFantastyczne chlebki <3
OdpowiedzUsuńAle to smakowicie wygląda! Dziękuję za przepis, na pewno skorzystam.
OdpowiedzUsuńCzy masz w planach wydać jakiegoś Food Booka? :)
Rewelacyjne, będę musiała spróbować
OdpowiedzUsuńZapowiada się pysznie. Będę musiała je zrobić
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja, a do tego bardzo prosta. :)
OdpowiedzUsuńNic nie pozostaje jak tylko spróbować. Wyglądają smacznie
OdpowiedzUsuńWidok smakowity! puszyste i aromatyczne brzmi zachęcająco. :)
OdpowiedzUsuńCzy takie chlebki są nisko kaloryczne? Od jakiegoś czasu jestem na diecie, ponieważ bardzo mi zależy na osiągnięciu wymarzonej sylwetki. Oprócz tego regularnie chodzę na siłownię i przyjmuję izolat białka serwatkowego. Mam nadzieję, że wkrótce zobaczę efekty.
OdpowiedzUsuńUwielbiam, gdy można przygotować coś pysznego i aromatycznego w tak krótkim czasie. Dodanie świeżych ziół to genialny pomysł, który z pewnością nadaje chlebkom wyjątkowego smaku. Już czuję, jak cudownie pachną podczas pieczenia! Dzięki za ten prosty i smaczny przepis!
OdpowiedzUsuń