10.04.2020

Jajka na dwa sposoby - jaja nadziewane rzodkiewką i szczypiorkiem

Przepyszne jajka, których nie może zabraknąć na Wielkanocnym Stole!

jaja nadziewane rzodkiewką i szczypiorkiem

Jaja faszerowane rzodkiewką i zielonym ogórkiem

SKŁADNIKI:
- 3 jajka
- kilka rzodkiewek
- 1 ogórek szklarniowy
- 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka majonezu
- sól i pieprz ziołowy

Jaja gotuję na twardo, chłodzę i obieram. Następnie kroję wzdłuż, wyjmuję żółtka i w miseczce rozdrabniam widelcem. Rzodkiewkę i obranego ogórka ścieram na tarce, łączę z żółtkami, dodaję jogurt, majonez i przyprawy. Dokładnie mieszam i powstałą masą nadziewam jaja.

Jaja faszerowane szczypiorkiem

SKŁADNIKI:
- 3 jajka
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól i pieprz ziołowy

Jaja gotuję na twardo, chłodzę i obieram. Następnie kroję wzdłuż, wyjmuję żółtka i w miseczce rozdrabniam widelcem. Szczypiorek drobno kroję i łączę z żółtkami, jogurtem, majonezem i przyprawami. Powstałą masą nadziewam jaja.

jaja nadziewane rzodkiewką i szczypiorkiem

jaja nadziewane rzodkiewką i szczypiorkiem

SMACZNEGO! ;-)

jaja nadziewane rzodkiewką i szczypiorkiem

Do stworzenia tych przepisów zainspirowała mnie Beatka z bloga Arbuziaki :-)

* * * 
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)

2 komentarze:

Zapraszam serdecznie do polubienia fanpage https://www.facebook.com/WielopokoleniowoTrzy/
oraz do obserwacji na Instagramie (https://www.instagram.com/wielopokoleniowo/)!