Przepyszne jajka, których nie może zabraknąć na Wielkanocnym Stole!
Jaja faszerowane rzodkiewką i zielonym ogórkiem
SKŁADNIKI:
- 3 jajka
- kilka rzodkiewek
- 1 ogórek szklarniowy
- 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka majonezu
- sól i pieprz ziołowy
- 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka majonezu
- sól i pieprz ziołowy
Jaja gotuję na twardo, chłodzę i obieram. Następnie kroję wzdłuż, wyjmuję żółtka i w miseczce rozdrabniam widelcem. Rzodkiewkę i obranego ogórka ścieram na tarce, łączę z żółtkami, dodaję jogurt, majonez i przyprawy. Dokładnie mieszam i powstałą masą nadziewam jaja.
Jaja faszerowane szczypiorkiem
SKŁADNIKI:
- 3 jajka
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól i pieprz ziołowy
Jaja gotuję na twardo, chłodzę i obieram. Następnie kroję wzdłuż, wyjmuję żółtka i w miseczce rozdrabniam widelcem. Szczypiorek drobno kroję i łączę z żółtkami, jogurtem, majonezem i przyprawami. Powstałą masą nadziewam jaja.
SMACZNEGO! ;-)
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)
Fajne przepisy :)
OdpowiedzUsuńU nas w domu wszyscy uwielbiamy jajka faszerowane ;)
OdpowiedzUsuń