Chrupiące na zewnątrz, mięciutkie w środku - po prostu idealne!
SKŁADNIKI:
- ok. 10 - 13 ziemniaków
- 1 jajko
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku (można pominąć, jeżeli chcemy mieć delikatniejszy smak)
- 1/2 szklanki mleka
- 3 - 4 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz ziołowy, majeranek (wg uznania)
- olej słonecznikowy lub rzepakowy do smażenia
Ziemniaki, cebulę i czosnek rozdrabniam w mikserze (ewentualnie ścieram na drobnych oczkach tarki). Dodaję jajko i energicznie mieszam. Dosypuję bułkę tartą, wlewam mleko, dodaję przyprawy. Całość mieszam i smażę na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Podaję z jogurtem naturalnym.
SMACZNEGO! :-)
* * *
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)
Faktycznie, wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńkoocham!
OdpowiedzUsuń