Kruche, smaczne ciasteczka, idealne na podwieczorek czy też do podjadania w trakcie dnia ;-)
SKŁADNIKI:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 25 dag masła (może być również margaryna do pieczenia)
- 2 żółtka
- 3 łyżki gęstego jogurtu
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 małe opakowania cukru waniliowego
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki imbiru (można pominąć)
Wszystkie składniki łączę ze sobą, a następnie chłodzę przez ok. 2 godz. w zamrażarce. Wychłodzone ciasto dzielę na części, cienko rozwałkowuję, wycinam rozmaite kształty i piekę ok. 15 minut w temp. 180 ' C (termoobieg). Gotowe ciasteczka posypuję cukrem pudrem.
SMACZNEGO! :-)
* * *
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)
Pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń