Pieczona ryba w musztardowo - cytrynowym sosie z dodatkiem żurawiny i czerwonej cebuli - jest pysznie! Zapraszam! ;-)
SKŁADNIKI:
- 1 kg ryby (u mnie filet z dorsza)
- sok z 2 dużych cytryn
- 2 czerwone cebule
- 1 ząbek czosnku
- garść suszonej żurawiny
- 3/4 szklanki mleka 3,2%
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżeczka curry
- sól, pieprz (do smaku)
- pietruszka do posypania
Dokładnie mieszam ze sobą mleko, musztardę, sok z cytryn, wyciśnięty przez praskę czosnek, curry, sól i pieprz. Do naczynia żaroodpornego wykładam rybne filety, polewam je przygotowanym sosem, wierzch posypuję drobno pokrojoną cebulą, żurawiną i pietruszką.
Piekę ok. 40 - 45 minut w 180 ' C (grzałki góra/ dół).
SMACZNEGO! ;-)
* * *
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)
smakowite!
OdpowiedzUsuńcoś dla mnie :>>
OdpowiedzUsuńGdybym ominęła żurawinę, to może rodzinka by się skusiła :)
OdpowiedzUsuńCiekawi mnie smak, będę musiała wypróbować :)
OdpowiedzUsuń