Niezwykle delikatne, lekkie jak puszek - zapraszam na puszyste placuszki z mąki kokosowej.
SKŁADNIKI:
- 3 jajka
- 40 gr mąki kokosowej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki drobnego cukru
- 1 łyżka płynnego oleju kokosowego
- 3 łyżki mleka
- szczypta soli
- świeże maliny
- orzechy nerkowca
- olej kokosowy do smażenia
Do miski wbijam jajka, dodaję sól i dokładnie mieszam. Następnie dodaję mąkę kokosową, proszek do pieczenia, cukier, płynny olej kokosowy i mleko - całość dokładnie łączę ze sobą, tworząc gładką masę. Rozgrzewam patelnię posmarowaną olejem kokosowym i wykładam na nią porcje ciasta (1 porcja to placuszek z 1 łyżki ciasta). Smażę z dwóch stron do delikatnego zarumienienia się. Podaję z malinami i orzechami.
SMACZNEGO! :-)
Mam dla Was kod rabatowy na zakupy w sklepie Delikatesy z Natury -
Kod "wielopokoleniowo" upoważnia do rabatu 15 zł. przy zakupie za minimum 100 zł.
Kod ważny jest przez miesiąc od publikacji, czyli do 14.12.2019 r.
* * *
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)
Uwielbiam takie placuszki. Pychota.
OdpowiedzUsuńTe placuszki muszą być pyszne ! Takich z mąki kokosowej jeszcze nie robiłam ;)
OdpowiedzUsuńI jeszcze olej koosowy :) To musi być pyszne. Wyglądają naprawdę puszyście :)
OdpowiedzUsuńTakie placuszki muszą smakować bardzo dobrze, sama puszystość :)
OdpowiedzUsuńAż żal byłoby nie spróbować! :)
OdpowiedzUsuńZ mąki kokosowej jeszcze nie robiłam, muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńPyszne są ale moje się rozleciały nie wiem dlaczego 🤷♀️
OdpowiedzUsuń