Pyszne, szybkie w wykonaniu leczo z dynią - zapraszam do wykonania!

SKŁADNIKI:
- 1 dynia piżmowa (można użyć również innej odmiany)
- ok. 250 - 280 gr kiełbasy (może być np. śląska)
- 1 cebula
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- duży pęczek świeżej pietruszki
- przyprawy: sól, pieprz ziołowy, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie (zioła dodajemy wg własnego smaku i uznania)
- 2-3 łyżki oleju rzepakowego
Cebulę kroję drobno i wrzucam na rozgrzany olej. Po chwili dodaję pokrojoną w kostkę kiełbasę i podsmażam całość 2-3 minuty. Następnie dodaję pokrojoną dynię, posypuję ziołami i duszę pod przykryciem ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec dodaję koncentrat pomidorowy i delikatnie mieszam. Gotowe danie posypuję już na talerzu świeżą natką pietruszki. Proste danie gotowe! :-)

SMACZNEGO! :-)

* * *
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)
Smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńDynię mam, muszę zapisać przepis i go wypróbować :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :)
Moje smaki 👌
OdpowiedzUsuńWygląda naprawdę apetycznie i jestem bardzo ciekawa jak smakuje bo takiego leczo nigdy nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńZawsze wydawało mi się, że leczo to musi być z papryka i nigdy go nie jadłam :) ale może na dyniowe leczo się skuszę :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńZ dynią lecza jeszcze nie miałam okazji spróbować. Ale wygląda bardzo apetycznie ;)
OdpowiedzUsuń