26.08.2019

Najlepsze placuszki z cukinii

Przepyszne placuszki z cukinii, które znikają w oka mgnieniu! Zapraszam do wypróbowania!


SKŁADNIKI:
- cukinia
- mąka pszenna
- woda
- jajo
- przyprawy: sól, pieprz ziołowy, majeranek, oregano, wegeta

Cukinię dobrze myję, kroję w plastry (nie obieram). Przygotowuję ciasto/ panierkę (ma mieć konsystencję ciasta naleśnikowego): łączę ze sobą mąkę, wodę, jajo, przyprawy. Cukinię zanurzam z dwóch stron w cieście, następnie smażę na rozgrzanej patelni przez kilka minut. Przepyszne placuszki gotowe!


SMACZNEGO! ;-) 


* * * 
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)





3 komentarze:

  1. Jadłem takie w Bułgarii uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają przepysznie, muszę je dziś zrobić

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie jadłam nigdy. Będę musiała spróbować, akurat mam cukinię

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam serdecznie do polubienia fanpage https://www.facebook.com/WielopokoleniowoTrzy/
oraz do obserwacji na Instagramie (https://www.instagram.com/wielopokoleniowo/)!