Pyszne, chrupiące gofry, wspaniale smakujące z aromatycznym miodem - zapraszam do wypróbowania!
SKŁADNIKI:
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 1 łyżka stołowa cukru wanilinowego
- szczypta soli
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- 1 i 1/3 szklanki mleka
Do naczynia wsypuję mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, cukier waniliowy i szczyptę soli. Mieszam dokładnie ze sobą, następnie wbijam jaja, dodaję olej, mleko i wszystko dokładnie łączę. Piekę od 4-5 minut na złoty kolor. Podaję z ulubionym płynnym miodem.
SMACZNEGO! ;-)
* * *
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)
Pyszności!!
OdpowiedzUsuńPrzepis spadł mi jak z nieba bo właśnie dziś nabyliśmy pierwszą gofrownicę w życiu :-D A przepisy na gofry są mi totalnie obce więc na Twoim będzie pierwszy test :-)
OdpowiedzUsuńAle mi na smak zrobiłaś! Zjadłabym sobie takie przepyszne gofry, ale niestety nie mam w domu gofrownicy i nie dam rady inaczej zrobić :(
OdpowiedzUsuńWidze, że gofry ostatnio sa bardzo popularne :) Ja robię wersję z rozpuszczonym masłem ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smakowicie i chyba odszukam moją gofrownicę w domu ;)
OdpowiedzUsuńNormalnie ślinka mi pociekła...
OdpowiedzUsuńposiadam gofrownice z lidla silikonową, czy mogę jej użyć-rysiaa
OdpowiedzUsuńRysia, próbuj - ja często wykorzystuję silikonowych form.
Usuń