28.01.2019

Chrupiące domowe gofry

Pyszne, chrupiące gofry, wspaniale smakujące z aromatycznym miodem - zapraszam do wypróbowania!



SKŁADNIKI:
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 1 łyżka stołowa cukru wanilinowego
- szczypta soli
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- 1 i 1/3 szklanki mleka

Do naczynia wsypuję mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, cukier waniliowy i szczyptę soli. Mieszam dokładnie ze sobą, następnie wbijam jaja, dodaję olej, mleko i wszystko dokładnie łączę. Piekę od 4-5 minut na złoty kolor. Podaję z ulubionym płynnym miodem.


SMACZNEGO! ;-)


* * * 
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)

8 komentarzy:

  1. Przepis spadł mi jak z nieba bo właśnie dziś nabyliśmy pierwszą gofrownicę w życiu :-D A przepisy na gofry są mi totalnie obce więc na Twoim będzie pierwszy test :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale mi na smak zrobiłaś! Zjadłabym sobie takie przepyszne gofry, ale niestety nie mam w domu gofrownicy i nie dam rady inaczej zrobić :(

    OdpowiedzUsuń
  3. Widze, że gofry ostatnio sa bardzo popularne :) Ja robię wersję z rozpuszczonym masłem ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają bardzo smakowicie i chyba odszukam moją gofrownicę w domu ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Normalnie ślinka mi pociekła...

    OdpowiedzUsuń
  6. posiadam gofrownice z lidla silikonową, czy mogę jej użyć-rysiaa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rysia, próbuj - ja często wykorzystuję silikonowych form.

      Usuń

Zapraszam serdecznie do polubienia fanpage https://www.facebook.com/WielopokoleniowoTrzy/
oraz do obserwacji na Instagramie (https://www.instagram.com/wielopokoleniowo/)!