Pyszne, sezonowe babeczki z dynią i jabłkiem. Zapraszam do wypróbowania!
SKŁADNIKI (ok. 22 sztuki):
składniki suche
- 2 szklanki mąki pszennej tortowej
- 3/4 szklanki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka przyprawy korzennej
- szczypta soli
składniki mokre
- 4 jajka
- 3/4 szklanki oleju
- 2 szklanki musu z dyni i jabłka*
*jabłka i dynię w dowolnych proporcjach kroję na mniejsze części, posypuję cynamonem, duszę na wolnym ogniu do miękkości, a następnie blenduję na gładką masę.

W jednym naczyniu łączę wszystkie suche składniki, w drugim mokre. Następnie wszystko mieszam ze sobą i ciasto przekładam do foremek na muffinki. Piekę ok. 30 minut w temp. 175'C (grzałki góra/dół).

SMACZNEGO! :-)

* * *
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)
Z pewnością skorzystam z Twojego przepisu :) Moje dzieci uwielbiają muffinki :)
OdpowiedzUsuńZapachniało jesienią.
OdpowiedzUsuńJutro je zrobię. Mam akurat wszystkie skladniki
OdpowiedzUsuńDyniowych jeszcze nie jadłam ☺
OdpowiedzUsuńJa tak samo, jeszcze nie miałam tej przyjemności. Agnieszka
UsuńMam dynię, mam jabłka - jutro robię <3
OdpowiedzUsuńAle mi narobiłaś smaka :) Chyb będę dzisiaj robić dyniowe ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńCiekawe czy komuś u mnie w domu by smakowały, bo ja dyni nie lubię :)
OdpowiedzUsuńIdealne połączenie. Dynia z jabłkiem. Brzmi smakowicie, bardzo smakowicie
OdpowiedzUsuńWyglądają mega apetycznie a domyslam się że jeszcze lepiej smakują
OdpowiedzUsuńMniam, idealne do popołudniowej kawki :) A że sezon na dynię właśnie się rozpoczął, przepis jak znalazł :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam takich babeczek, więc jestem ciekawa jak smakują :)
OdpowiedzUsuńMniami... na pewno niedługo zrobię :)
OdpowiedzUsuńJa jestem własnie na etapie dyniowego przetwórstwa i ten przepis sobie notuję :)
OdpowiedzUsuń