04.06.2018

Jogurtowe muffinki truskawkowe; truskawkowe muffinki z jogurtem greckim

Wilgotne, pulchne, przepyszne muffinki z truskawkami! Zapraszam serdecznie do wykonania!



SKŁADNIKI:
- 300 gram mąki pszennej tortowej
- szczypta soli
- 100 gram cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 mały cukier waniliowy
- 2 jajka
- 300 gram jogurtu typu greckiego
- 100 ml oleju rzepakowego
- ok. 100 gram truskawek

W jednym naczyniu łączę ze sobą suche składniki, tj. mąkę, cukier, proszek, cukier waniliowy. W drugim mieszam jaja, jogurt, olej. Suche łączę z mokrymi, dodaję pokrojone w kawałeczki truskawki. Umieszczam w foremkach na muffinki do ok. 3/4 ich wysokości. Piekę ok. 30 minut w temp. 180"C (grzałki góra-dół).



SMACZNEGO! ;-)


* * * 
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)


16 komentarzy:

  1. Naprawdę dobrze wyglądają :) Bardzo fajny przepis!

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają bardzo apetycznie :) pycha

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie łatwe :) A jak smakowicie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super przepis na muffinki z owocami sezonowymi. :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak widzę zbitek słów "jogurtowe" i "muffinki" to wiem, że będzie dobrze :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Powiem jedno, burczy mi przez Ciebie w brzuchu.

    OdpowiedzUsuń
  7. rano lecędo ogródka po truskawki i chętnie zrobię te muffinki

    OdpowiedzUsuń
  8. Wspaniały przepis, spróbujemy :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Mój mąż jak zobaczyć te muffinki to poprosił o takie same ;-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Kochamy muffiny pod każdą postacią

    OdpowiedzUsuń
  11. Witam, czy nadają się mrożone truskawki?

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam serdecznie do polubienia fanpage https://www.facebook.com/WielopokoleniowoTrzy/
oraz do obserwacji na Instagramie (https://www.instagram.com/wielopokoleniowo/)!