18.04.2018

Naleśniki budyniowe

Pięknie pachnące, świetne w smaku naleśniki, idealne na podwieczorek czy słodki obiad.



 SKŁADNIKI:
- 2 jajka + szczypta soli
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 mały cukier waniliowy
- 1 paczka budyniu waniliowego (opakowanie 40 gram)
- 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej
- 1 szklanka mleka 3,2%
- 1/2 szklanki wody
- 1 łyżka oleju słonecznikowego

Dokładnie roztrzepuję jaja ze szczyptą soli, dodaję cukier, budyń wymieszany z mąką, mleko, wodę i olej. Starannie łączę wszystkie składniki i odstawiam na minimum 20 minut. Po tym czasie smażę naleśniki na złocisty kolor na rozgrzanej patelni. Gotowe! ;-)




SMACZNEGO! :-) 


* * * 
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam polubić Wielopokoleniowo na facebook'u 
- będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)

17 komentarzy:

  1. To już wiem co dziś jemy na kolację ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam naleśniki z budyniem waniliowym bo smakują trochę jak gofry ale nigdy nie potrafię zrobić cienkich i nieprzypalonych.

    OdpowiedzUsuń
  3. No to Kuba ma nowość do jedzenia 😁

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak widzę, szybko prosto a smak mnie zaciekawił

    OdpowiedzUsuń
  5. też mam problem ze zrobieniem takich idealnych cienkich naleśników. zawsze wychodzą mi grube placki hehe te są idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. WOW! Musze spróbowac takiej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nigdy z takiego przepisu nie robiłam naleśników. Muszą być smaczne

    OdpowiedzUsuń
  8. Pięknie podane i z pewnością również pyszne - a dodatek budyniu i owoców zawsze mile widziany :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Odkąd spróbowałam takich budyniowych już innych nie robię :) Są pyszne !

    OdpowiedzUsuń
  10. Moja Zuza mogłaby jeśc naleśniki codziennie. Na pewno spróbujemy Twojego przepisu

    OdpowiedzUsuń
  11. Czyli wystarczy dodatkowe żółtko, Lyżka mąki i kartoflanki, ale pomysł świetny

    OdpowiedzUsuń
  12. To już wiem co jutro bedzie na kolację

    OdpowiedzUsuń
  13. Ile wychodzi naleśników z takiej porcji bo chcialam bym zrobić

    OdpowiedzUsuń
  14. Bardzo udane :) Super przepis, pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  15. Klasyczne połączenie. Ale za to jakie pyszne!

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam serdecznie do polubienia fanpage https://www.facebook.com/WielopokoleniowoTrzy/
oraz do obserwacji na Instagramie (https://www.instagram.com/wielopokoleniowo/)!