Pięknie pachnące, świetne w smaku naleśniki, idealne na podwieczorek czy słodki obiad.
SKŁADNIKI:
- 2 jajka + szczypta soli
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 mały cukier waniliowy
- 1 paczka budyniu waniliowego (opakowanie 40 gram)
- 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej
- 1 szklanka mleka 3,2%
- 1/2 szklanki wody
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
Dokładnie roztrzepuję jaja ze szczyptą soli, dodaję cukier, budyń wymieszany z mąką, mleko, wodę i olej. Starannie łączę wszystkie składniki i odstawiam na minimum 20 minut. Po tym czasie smażę naleśniki na złocisty kolor na rozgrzanej patelni. Gotowe! ;-)
SMACZNEGO! :-)
* * *
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam polubić Wielopokoleniowo na facebook'u
- będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)
To już wiem co dziś jemy na kolację ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam naleśniki z budyniem waniliowym bo smakują trochę jak gofry ale nigdy nie potrafię zrobić cienkich i nieprzypalonych.
OdpowiedzUsuńNo to Kuba ma nowość do jedzenia 😁
OdpowiedzUsuńJak widzę, szybko prosto a smak mnie zaciekawił
OdpowiedzUsuńteż mam problem ze zrobieniem takich idealnych cienkich naleśników. zawsze wychodzą mi grube placki hehe te są idealne :)
OdpowiedzUsuńZjadłabym :)
OdpowiedzUsuńWOW! Musze spróbowac takiej wersji :)
OdpowiedzUsuńNigdy z takiego przepisu nie robiłam naleśników. Muszą być smaczne
OdpowiedzUsuńPięknie podane i z pewnością również pyszne - a dodatek budyniu i owoców zawsze mile widziany :)
OdpowiedzUsuńOdkąd spróbowałam takich budyniowych już innych nie robię :) Są pyszne !
OdpowiedzUsuńMoja Zuza mogłaby jeśc naleśniki codziennie. Na pewno spróbujemy Twojego przepisu
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńCzyli wystarczy dodatkowe żółtko, Lyżka mąki i kartoflanki, ale pomysł świetny
OdpowiedzUsuńTo już wiem co jutro bedzie na kolację
OdpowiedzUsuńIle wychodzi naleśników z takiej porcji bo chcialam bym zrobić
OdpowiedzUsuńBardzo udane :) Super przepis, pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńKlasyczne połączenie. Ale za to jakie pyszne!
OdpowiedzUsuń