28.02.2018

Brownie z czerwonej fasoli

Ciasto niezwykle oryginalne w smaku, kto jeszcze nie zna, zapraszam do wykonania! 

brownie z bananów i fasoli

SKŁADNIKI:
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 3 mocno dojrzałe banany
- 4 jajka
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 duża łyżka kakao
- 3/4 szklanki cukru trzcinowego
- 3 łyżki oleju rzepakowego

Fasolę dokładnie płuczę na sitku, polewając ją zimną wodą, a następnie blenduję z pozostałymi składnikami przez ok. 10 minut. Wszystkie składniki mają się ze sobą idealnie połączyć. Ciasto wylewam do formy (u mnie była to mała tortownica o średnicy 20 cm) i piekę ok. 40 minut w temp. 180 ' C (grzałki góra-dół).

weganskie brownie z czerwonej fasoli


SMACZNEGO! ;-)

brownie z fasoli


* * * 
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam polubić Wielopokoleniowo na facebook'u 
- będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)

26 komentarzy:

  1. Miałabym ochotę spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wooow! Wygląda smakowicie, a składniki wcale nie odstraszają. Na pewno spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przeogromnie spodobało mi się to brownie
    Po prostu rewelacja!
    Sama mogłabym takie zrobić.
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Chętnie wypróbuję twój przepis.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ostatnio robiła je moja sąsiadka, ale wspominała, że niezbyt jej smakowało, ale możliwe, że nie przepłukała fasoli.

    OdpowiedzUsuń
  6. My robimy z czarnej :) - i zupełnie inaczej :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubie Brownie :) Strasznie mnie kusi to ciacho, zapisuję do zakładek i muszę wkrótce je wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
  8. Nawet jadłam coś takiego, dobra rzecz :) I przemycamy więcej białka :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Muszę przyznać, że to ciasto wygląda wspaniale. Mój syn robi brownie - z ciemnej czekolady i 3 kostek masła. Sam tłuszcz. Może zachęcę go, aby zrobił takie :-) Albo lepiej. Sama zrobię i dam mu do spróbowania :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wegańskie z jajkami? :D Eee, może wegatariańskie, nie czepiam się bo ja jem normalnie wszystko, ale zaraz może Ci ktoś zrobić burzę tutaj ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Wygląda obłędnie :) uwielbiam brownie z fasoli.
    Kiedy pierwszy raz poczęstowałam nim swoich gości,nikt nie zgadł jaki jest skład,wszyscy byli w szoku gdy dowiedzieli się,że fasola jest składnikiem głównym :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  12. Musze spróbować bo wyglada fantastycznie

    OdpowiedzUsuń
  13. Pięknie wyszło, ale niestety to nie mój smak

    OdpowiedzUsuń
  14. Ciekawa jestem smaku. Sądzę, że jeszcze przyjdzie czas na wypróbowanie go.

    OdpowiedzUsuń
  15. Muszę wreszcie zmobilizowac się do upieczenia takiego ciasta - bo wyglada znakomicie i na pewno jest zdrowsze, niż tradycyjne :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Wygląda fajnie jednak nie jestem fanką brownie ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. Ja zdecydowałam się na dietę, się gdyby cukier zastąpić ksylitolem lub syropem z agawy? Byłoby bosko!

    OdpowiedzUsuń
  18. Zapisuję przepis... brzmi fantastycznie 😊

    OdpowiedzUsuń
  19. Az glodna się zrobiłam !!! Psm się zbliża a ty kusisz...

    OdpowiedzUsuń
  20. Wygląda pysznie z przyjemnością bym je zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  21. chyba się skuszę na takie ciacho :)

    OdpowiedzUsuń
  22. przymierzam się do tego browni już od dawna. Intryguje mnie to połącznia- chyba wreszcie wypróbuję

    OdpowiedzUsuń
  23. Wygląda przepysznie, szczególnie przekrój i czekoladowy wierzch :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Wygląda obłędnie i jest sposób na przemycenie fasoli :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam serdecznie do polubienia fanpage https://www.facebook.com/WielopokoleniowoTrzy/
oraz do obserwacji na Instagramie (https://www.instagram.com/wielopokoleniowo/)!