Ciasto niezwykle oryginalne w smaku, kto jeszcze nie zna, zapraszam do wykonania!
SKŁADNIKI:
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 3 mocno dojrzałe banany
- 4 jajka
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 duża łyżka kakao
- 3/4 szklanki cukru trzcinowego
- 3 łyżki oleju rzepakowego
Fasolę dokładnie płuczę na sitku, polewając ją zimną wodą, a następnie blenduję z pozostałymi składnikami przez ok. 10 minut. Wszystkie składniki mają się ze sobą idealnie połączyć. Ciasto wylewam do formy (u mnie była to mała tortownica o średnicy 20 cm) i piekę ok. 40 minut w temp. 180 ' C (grzałki góra-dół).
SMACZNEGO! ;-)
* * *
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam polubić Wielopokoleniowo na facebook'u
- będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)
Miałabym ochotę spróbować:)
OdpowiedzUsuńWooow! Wygląda smakowicie, a składniki wcale nie odstraszają. Na pewno spróbuję :)
OdpowiedzUsuńPrzeogromnie spodobało mi się to brownie
OdpowiedzUsuńPo prostu rewelacja!
Sama mogłabym takie zrobić.
Pozdrawiam :)
Ale smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńChętnie wypróbuję twój przepis.
OdpowiedzUsuńOstatnio robiła je moja sąsiadka, ale wspominała, że niezbyt jej smakowało, ale możliwe, że nie przepłukała fasoli.
OdpowiedzUsuńMy robimy z czarnej :) - i zupełnie inaczej :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam, ale warte wypróbowania
OdpowiedzUsuńLubie Brownie :) Strasznie mnie kusi to ciacho, zapisuję do zakładek i muszę wkrótce je wypróbować.
OdpowiedzUsuńNawet jadłam coś takiego, dobra rzecz :) I przemycamy więcej białka :)
OdpowiedzUsuńMuszę przyznać, że to ciasto wygląda wspaniale. Mój syn robi brownie - z ciemnej czekolady i 3 kostek masła. Sam tłuszcz. Może zachęcę go, aby zrobił takie :-) Albo lepiej. Sama zrobię i dam mu do spróbowania :-)
OdpowiedzUsuńWegańskie z jajkami? :D Eee, może wegatariańskie, nie czepiam się bo ja jem normalnie wszystko, ale zaraz może Ci ktoś zrobić burzę tutaj ;)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie :) uwielbiam brownie z fasoli.
OdpowiedzUsuńKiedy pierwszy raz poczęstowałam nim swoich gości,nikt nie zgadł jaki jest skład,wszyscy byli w szoku gdy dowiedzieli się,że fasola jest składnikiem głównym :)
Pozdrawiam
Musze spróbować bo wyglada fantastycznie
OdpowiedzUsuńPięknie wyszło, ale niestety to nie mój smak
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem smaku. Sądzę, że jeszcze przyjdzie czas na wypróbowanie go.
OdpowiedzUsuńMuszę wreszcie zmobilizowac się do upieczenia takiego ciasta - bo wyglada znakomicie i na pewno jest zdrowsze, niż tradycyjne :)
OdpowiedzUsuńWygląda fajnie jednak nie jestem fanką brownie ;)
OdpowiedzUsuńJa zdecydowałam się na dietę, się gdyby cukier zastąpić ksylitolem lub syropem z agawy? Byłoby bosko!
OdpowiedzUsuńZapisuję przepis... brzmi fantastycznie 😊
OdpowiedzUsuńAz glodna się zrobiłam !!! Psm się zbliża a ty kusisz...
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie z przyjemnością bym je zjadła :)
OdpowiedzUsuńchyba się skuszę na takie ciacho :)
OdpowiedzUsuńprzymierzam się do tego browni już od dawna. Intryguje mnie to połącznia- chyba wreszcie wypróbuję
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie, szczególnie przekrój i czekoladowy wierzch :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie i jest sposób na przemycenie fasoli :)
OdpowiedzUsuń