Syte i smaczne ciasteczka bez dodatku cukru. Gwarantem słodkości są tutaj banany i miód - zapraszam do wykonania!
SKŁADNIKI:
- 1 jajko
- 2 mocno dojrzałe banany
- 1 szklanka płatków owsianych górskich
- 2 łyżki tahini naturalnego
- 1/2 szklanki nasion chia
- 3 łyżki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki słonecznika
- 3 łyżki miodu z mniszka lekarskiego
Do miski daję banany, a następnie rozgniatam je widelcem. Dodaję wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszam całość ze sobą. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładam łyżką ciasto, formując kształt ciasteczek.
Piekę ok. 20 - 25 minut w temp. 170'C (grzałki góra/dół).
SMACZNEGO! :-)
* * *
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-) Zachęcam również do obserwacji Wielopokoleniowo na Instagramie - dodaję tam na prawdę rozmaite fotki ;-)
No własnie... banany są u nas mocno niedoceniane :) Jemy je tylko pod jedną postacią - prosto z drzewa :) Ja mam szwagra z Wenezueli i z bananów potrafi przyrządzic prawdziwe cuda! Świetne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś podobne, ale trochę mniej składników miały :)
Pyszne ciateczka! :)
OdpowiedzUsuńWspaniale się prezentują :)
Smaczne na pewno.
Pozdrawiam :)
moja żona je kocha! są obłędne!
OdpowiedzUsuńOh, co za pyszności!
OdpowiedzUsuńCiasteczka wyglądają na bardzo smaczne :-)
OdpowiedzUsuńProste i pyszne :)
OdpowiedzUsuńŚwietne :) Bardzo fajnie sprawdzają się na dłuższe trasy rowerowe ;)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda! :-)
OdpowiedzUsuńŚwietne ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńProsto, smacznie i zdrowo :) Takie przepisy lubię, zwłaszcza w lecie, kiedy długie siedzenie w kuchni nie jest wskazane.
OdpowiedzUsuńUwielbiam zdrowe ciasteczka owsiane. Nie zawsze mam czas na ich zrobienie,ale można kupić ciasteczka owsiane, które są równie dobre jak te własnoręcznie robione.
OdpowiedzUsuń