Szybka, słodka przekąska z ciasta francuskiego, do wykonania której potrzebujemy naprawdę niewiele składników.
SKŁADNIKI:
- 1 płat ciasta francuskiego
- sok z 1/2 cytryny
- 2 łyżki miodu (użyłam miodu z mniszka lekarskiego)
- dowolna posypka (u mnie o smaku mango)
Wykładamy płat ciasta. Dokładnie łączymy sok z cytryny z miodem i powstałą mieszanką smarujemy ciasto. Kroimy je następnie na paski szerokości ok. 2 cm i każdy pasek delikatnie skręcamy. Posypujemy wybraną posypką i pieczemy ok. 15 minut w temp. 190'C (grzałki góra-dół).
Oryginalna, ciekawa w smaku słodka przekąska gotowa! :-)
SMACZNEGO! :-)
* * *
Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)
Ależ muszą smakować genialnie.
OdpowiedzUsuńNa pewno są przepyszne.
Wyglądają smakowicie.
Pozdrawiam cieplutko :)
Ależ Ty jesteś . Tak wieczorem takie smakołyki pokazywać :)
OdpowiedzUsuńA tak serio. Pysznie wyglądają. Na pewno przy okazji skorzystam z przepisu :)
Przed śniadaniem czytam takie wpisy. Oh.. :)))
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńMniam, ostatnio mam "szał" na cytrynowe smaki :)
OdpowiedzUsuńWyglądają naprawdę smakowicie! Uwielbiam takie przysmaki. Miałam się odchudzać, ale w weekend będę musiała wypróbować ten przepis :P
OdpowiedzUsuńAle apetycznie!
OdpowiedzUsuńI tego mi było trzeba, bo mam dwa opakowania ciasta francuskiego i nie wiedziałam co z nim zrobić.
OdpowiedzUsuńmogę jednego palucha:D?
OdpowiedzUsuńŚliczne zdjęcia, bardzo apetyczne :)
OdpowiedzUsuńCiasto francuskie bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńSkoro to takie proste, to biorę to w ciemno. ;)
OdpowiedzUsuńPrzepis chętnie wypróbuję. :)
OdpowiedzUsuńBookendorfina
O takie coś to chyba nawet ja bym dała radę zrobić ;)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają :)