19.10.2015

Kasza gryczana z odrobiną twarogu i dodatkami

Idealna na lekką kolację czy nawet 2. danie (zwłaszcza w gorące, letnie dni, kiedy niekoniecznie ma się ochotę na ciepłe potrawy).


SKŁADNIKI:
- 1 woreczek kaszy gryczanej
- 1/2 kostki białego sera półtłustego
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1/2 ogórka szklarniowego
- parę pomidorków cherry
- garść ziarenek słonecznika
- oliwa z oliwek
- sól morska
- pieprz kolorowy świeżo zmielony


Kaszę gotuję zgodnie z przepisem, studzę. Cebulę drobno kroję, ogórka w kosteczkę, pomidorki w ćwiartki. Na kaszę kruszę twaróg, na to wykładam cebulę, ogórka, posypuję ziarnami słonecznika. Wykładam pomidorki. Całość solę, pieprzę, polewam oliwą. Lekka sałatka gotowa :-)


SMACZNEGO! :-)





4 komentarze:

Zapraszam serdecznie do polubienia fanpage https://www.facebook.com/WielopokoleniowoTrzy/
oraz do obserwacji na Instagramie (https://www.instagram.com/wielopokoleniowo/)!