Idealne do tradycyjnego schaboszczaka, o którym pisałam tutaj Mój tradycyjny schaboszczak
SKŁADNIKI:
- ok. 1 kg ziemniaków
- 4-5 dużych marchewek
- 1 cebula
- ok. 1/2 szklanki mleka
- 1-2 łyżki masła
- sól jodowana
- pietruszka
Gotujemy i solimy ziemniaki, cebulę i pokrojone na kawałki marchewki. Po ugotowaniu dusimy wszystko, dodajemy mleko, masło, dekorujemy pietruszką. Możemy podać z kotletem schabowym, o którym wyżej wspominałam, a także ze smaczną sałatką, której przepis był tutaj: Sałatka z charakterkiem.
SMACZNEGO! :-)
Jeszcze tak purree ziemniaczanego nie spożywałam :) Zapraszam do siebie!
OdpowiedzUsuńNo to musisz spróbować :-)
UsuńBardzo często robię to puree :) a pomysł powstał u mnie zupełnie przypadkowo ;) miałam za mało ziemniaków na obiad i za mało czasu żeby jeszcze pobiec do sklepu ;)
OdpowiedzUsuńOd tej pory eksperymentuję i dodaję do tego jeszcze trochę selera lub pietruszki.
Genialne jest puree samej dynia albo ziemniaczano - dyniowe :)
Bardzo fajny blog ;) obserwuję i zapraszam do siebie - http://k24-7.blogspot.com/
Dziękuję :)
UsuńFajny post! Fajny blog! Pozdrawiam serdecznie ;-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam również :-)
UsuńOj, aż mi się zachciało jeść :) Wydaje się być pyszne :)
OdpowiedzUsuńChyba jutro wkroczę do kuchni z nowym przepisem... ^^
Świetny post!
W wolnej chwili zapraszam do mnie i szczerze zachęcam do wzięcia udziału w konkursie :)
http://tangledstories314.blogspot.com/
Wkraczaj, wkraczaj ;-)
UsuńCiekawe puree :) Lubię marchewkę więc na pewno by mi smakowało :) Zapraszam również do mnie http://gotowanietoproste.blogspot.com/ :) Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńMusisz spróbować przyrządzić ;-)
Usuń